logo vitaa bio en natuur webshop
webshop keurmerk
Gratis verzending vanaf € 25
Bestel voor 17:30 uur, vandaag verzonden!
Tevredenheid gegarandeerd: 9,6/10
Absoluut de beste kwaliteit producten
Gratis verzending vanaf € 25
Bestel voor 17:30 uur, vandaag verzonden!
Tevredenheid gegarandeerd: 9,6/10
Absoluut de beste kwaliteit producten
Gratis verzending vanaf € 25 & vandaag verzonden wanneer je bestelt voor 17:30 uur.
Loading…

Anti-aging: vertragen van het verouderingsproces

Ben je benieuwd wat anti-aging precies is? Je hebt vast wel eens van anti-aging producten gehoord. En hebt misschien een idee wat ze voor je kunnen betekenen. Op deze pagina leggen we je er uitgebreid meer over uit.Waarom Vitaa.nl?
 • Alleen kwalitatieve producten
 • Alle producten op voorraad
 • Order before 18:00,
  we ship it today!
 • Ultieme klantenservice!
 • Unieke product vinder

 • Meer redenen nodig?
  Klik hier!

Wat is anti-aging?

Anti-aging kan in drie onderdelen uitgelegd worden:

 • Het stopzetten van het verouderen
 • Het vertragen van het verouderingsproces
 • Het verjongen van de weefsels en cellen
Gerontologie, wat is dat?

Gerontologie is de tak van wetenschap die het “ouder worden” bestudeert, zowel in lichamelijk, maatschappelijk als in geestelijk opzicht. Iemand die deze wetenschap toepast, is een gerontoloog. Een expert op dit gebied is Andrea Maier; verouderingsonderzoeker en hoogleraar Gerontologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en hoogleraar Interne geneeskunde.

Wat zijn senescente cellen?

Verouderde cellen (ouderdomscellen) worden ook wel senescente cellen genoemd. Of nog minder aantrekkelijk: zombiecellen. Deze cellen delen zich niet meer, maar de stofwisseling daarvan blijft nog wel actief. Ze scheiden constant schadelijke stoffen uit die kunnen zorgen voor mini-ontstekingen. Daarnaast kunnen ze de weefselstructuur veranderen of zetten ze andere cellen aan tot celdelingen. Dit is niet gewenst natuurlijk. Hoe ouder we worden, hoe meer senescente cellen we hebben. Hoe meer senescente cellen we hebben, hoe meer ouderdomskwalen we kunnen krijgen.

Wat zijn senolytica?

Senolytica is een verzamelnaam voor medicijnen die de senescente cellen aanpakken. Ze zijn alleen nog maar uitvoerig getest op muizen en hieruit is gebleken dat het verouderingsproces kon worden afgeremd. Sterker nog, de muizen werden zelfs weer “jonger” want ze kregen een mooie, nieuwe vacht en ze werden actiever. Het doel van senolytica is het voorkomen van ouderdomsziekten.Anti-aging: vertragen van het verouderingsproces

Ben je benieuwd wat anti-aging precies is? Je hebt vast wel eens van anti-aging producten gehoord. En hebt misschien een idee wat ze voor je kunnen betekenen. Op deze pagina leggen we je er uitgebreid meer over uit.

Anti-aging is een Engels woord. Letterlijk vertaald betekent het anti-veroudering. Om het in één zin samen te vatten: anti-aging is het vertragen van het verouderingsproces. Nog preciezer: het vertragen van de zichtbaarheid van het verouderingsproces. Want verouderen doen we allemaal, ieder uur van elke dag. Het proces kun je dus niet echt stoppen (al hoopt de wetenschap ook daar een antwoord op te vinden). Maar in ieder geval kun je de zichtbaarheid van veroudering vertragen.

Anti-aging wordt in verschillende vakgebieden behandeld. Op wetenschappelijk, medisch en zakelijk gebied.

Renuvejation - verjonging

Wetenschappelijk

Er wordt wereldwijd veel onderzoek verricht naar allerlei verouderingsprocessen in ons lichaam. Dat proces kan beïnvloed worden door allerlei factoren. Denk daarbij aan onze voeding, stress, fysieke gesteldheid, mentale gezondheid, immuunsysteem en allerlei andere invloeden van buitenaf. Daarnaast vindt er ook veel onderzoek plaats naar het tegengaan of vertragen van (de zichtbaarheid van) die verouderingsprocessen. Er wordt zelfs onderzocht of we weer kunnen verjongen, met andere woorden, kunnen we de cellen en weefsels in ons lichaam weer terug in de tijd brengen.

Medisch

In de medische wereld betekent anti-aging iets anders. Het gaat om het detecteren, voorkomen en behandelen van ouderdomsziektes. Dat is in essentie dus iets anders dan het vertragen van de veroudering van ons lichaam. Op deze pagina gaan we hier daarom verder niet op in, omdat dit niet onze insteek is.

Zakelijk

Er zijn wel duizenden producten die beweren die zichtbaarheid van het verouderingsproces te vertragen, zoals bepaalde voeding, crèmes en pillen. Bovendien bestaan er ook allerlei cosmetische ingrepen en behandelingen. Bij deze producten en ingrepen is het de bedoeling om er jonger uit te zien. Niet alle producten zijn zo goed als men beweerd. Maar een aantal producten kunnen wel degelijk de zichtbaarheid van veroudering vertragen.

Op deze pagina bespreken we zowel de wetenschappelijke als de zakelijke visie op anti-aging.

Waarom anti-aging?

Laat ons je de vraag stellen: wie wil er nou niet jong, fris en vitaal uitzien? Bijna iedereen wel, toch? Logisch dus dat anti-aging een belangrijk onderwerp is en over de hele wereld veel aandacht geniet. Waarschijnlijk zijn mensen, al zolang als de mensheid bestaat, bezig om ouderdomstekenen te bestrijden en het verouderingsproces te vertragen.

Huidlagen

Anti-aging wordt vaak in verband gebracht met de huid. We zien namelijk vooral tekenen van veroudering aan onze huid. Rond het 30e levensjaar begint je huid dat soort tekenen te vertonen. Dat komt omdat de celdeling en celvernieuwing trager verloopt. En daarnaast neemt de aanmaak van jonge elastische weefsels af. Veel anti-aging producten zijn er daarom op gericht om de huid er jonger, frisser en strakker uit te laten zien.

Natuurlijk gaat anti-aging niet alleen over de huid. De huid is slechts het meest zichtbare deel. Andere delen van je lichaam verouderen ook. Ook dat heeft met de celdeling en celvernieuwing te maken. Cellen bevinden zich immers overal in je lichaam en zijn de bouwstenen ervan.

Celvernieuwing

Het menselijk lichaam bestaat uit zo’n 37,2 biljoen cellen. Een hoop dus. Die cellen vernieuwen zichzelf voortdurend. Elke drie maanden zijn we op celniveau een totaal ander mens. De biologie van onze cellen bepalen het verloop van de celvernieuwing. Maar je levensstijl heeft er ook een grote invloed op. Hieronder vind je de 4 belangrijkste anti aging tips om je cellen en lichaam in goede conditie te houden.

4 tips om veroudering te voorkomen

 

 • Gezonde levensstijl: veroudering voorkomen begint met een gezonde levensstijl. Zo is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende slaapt. Je lichaam herstelt zichzelf namelijk tijdens de slaap. Als je te weinig slaapt, zul je dat vooral aan je huid zien. Die kan er grauw en vaal uitzien.

 

 • Voldoende water: zorg er ook voor dat je voldoende water drinkt. Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Als je niet genoeg vocht binnenkrijgt, droogt je lichaam uit. En dat kan veroudering in de hand werken. Het is aanbevolen om iedere dag zo’n 1,5 liter water te drinken.

 

 • Voldoende bewegen: voldoende bewegen of sporten helpt ook om er vitaal en gezond uit te zien. Bovendien zorg je hiermee voor een goede circulatie van het bloed en dat is belangrijk voor je lichaam.

 

 • Gezonde voeding: uiteraard is het belangrijk om voor gezonde voeding te kiezen. Zorg ervoor dat je voldoende van alle belangrijke bouwstoffen binnenkrijgt: vitamines, mineralen, vezels, proteïnen etc.

Anti-aging mannen en vrouwen

Veel anti-aging producten zijn speciaal voor vrouwen gemaakt. Maar tegenwoordig komt er steeds meer aandacht voor het verouderen van mannen: anti-aging mannen. Maar waarom bestaat er eigenlijk verschil tussen mannen en vrouwen? Hebben we niet allemaal baat bij dezelfde producten?

Het antwoord is eigenlijk niet zo verrassend. Mannen en vrouwen worden namelijk anders oud. Oftewel, het verouderingsproces verloopt anders. Hormonen spelen hierbij een grote rol.

Anti-veroudering heren
Huidveroudering

Menopauze

Vrouwen komen rond het 50e levensjaar in de menopauze terecht. De vrouw stopt met menstrueren en de eierstokken produceren geen oestrogeen meer.

Bij mannen daalt het testosteron echter geleidelijk. Dit proces wordt soms de andropauze, of in de volksmond de penopauze, genoemd.

Verschillen in huid

Uit sommige onderzoeken blijkt dat de huid van mannen vaak minder zichtbare tekens van huidveroudering toont. Het testosteron van mannen zorgt er namelijk voor dat de huid dikker is.

Bij vrouwen versnelt de huidveroudering zo’n 5 jaar lang na de eerste tekenen van de overgang. Terwijl bij mannen de huid veel meer geleidelijk verandert.

Huidveroudering

Een (on)gezonde levensstijl kan een grote invloed hebben op de huidveroudering. Wanneer je erg ongezond leeft, is de kans groot dat de huid sneller veroudert of tekenen van veroudering vertoont. Zo is het bekend dat roken ervoor zorgt dat je huid er ouder uit gaat zien. Ook schadelijke invloeden van buitenaf kunnen (de tekenen van) het verouderingsproces versnellen.

Rimpels

Rimpels zijn een klassiek voorbeeld van tekens van huidveroudering. Een glad, jong en strak gezicht bestaat uit een goed en stevig bindweefsel. Dat weefsel zit vol met de stoffen elastine en collageen.

Elastine is een elastische proteïne en beïnvloedt de vorm van bindweefsel. Het zorgt ervoor dat bindweefsels in je lichaam hun oorspronkelijke grootte en vorm aannemen, nadat ze uitgerekt of vervormd zijn.

Ouderdomsrimpels

De betekenis van collageen is: een lijmvormend eiwit (proteïne) dat zorgt voor de elasticiteit en stevigheid van je huid. Het bindweefsel van je huid bestaat voor zo’n 70% uit collageen. De productie van collageen neemt na het 25e levensjaar langzaam af.

Als je jong bent heb je geen last van rimpels, omdat je een hoog elastine en collageen gehalte in het bindweefsel van je huid hebt. Maar tijdens het verouderen worden er door je lichaam minder van deze stoffen aangemaakt. Er is een verminderde stevigheid (de huid wordt slapper) en die verminderde stevigheid zorgt voor het ontstaan van rimpels. Niet vreemd dus dat een anti-rimpelcrème vaak collageen als bestanddeel bevat.

Collageen en elastine

Zorg er daarom voor dat je de tekenen van een verslapte huid zoveel mogelijk tegengaat. En dat je vroegtijdig ingrijpt wanneer je merkt dat je een verslapte huid hebt, zodat je het proces van veroudering zo goed mogelijk tegen kunt gaan.

Hyaluronzuur

Naast elastine en collageen heb je misschien ook al eens van hyaluronzuur gehoord. Hyaluronzuur is tegenwoordig namelijk erg populair. Maar wat doet hyaluronzuur nou eigenlijk?

Ons lichaam bevat van nature hyaluronzuur, onder andere in het bindweefsel en in gewrichten. Het schijnt dat hyaluronzuur wel 1000 keer zijn eigen gewicht aan vocht kan vasthouden.
Lipfiller, hyaluron pen

Naarmate je ouder wordt, verliest je huid meer vocht. Je huid wordt daardoor minder stevig en flexibel. En wie wil er nou niet de huid jong houden? Hyaluronzuur helpt je huid om vocht beter vast te houden. Dat is vooral handig voor de ouder wordende huid, omdat je huid dan meer moeite heeft om het vochtgehalte op pijl te houden. Een gezond vochtgehalte is dan ook een van de belangrijkste kenmerken van een jonge huid.

Anti-ouderdom gezicht

Hoe kun je huidveroudering vertragen?

Huidveroudering tegen gaan is voor veel mensen een belangrijk punt. Het is immers het meest zichtbare deel van ons lichaam. En daarom is het al snel en duidelijk te zien als de huid veroudert.

Gelukkig zijn er talloze methoden om de veroudering van je huid te vertragen. Hieronder zie je een kort overzicht daarvan.

Huidverbetering

Huidverbetering is het zorgen voor een gezondere huid. En een gezondere huid is gelijk ook een mooiere huid. Huidverbetering wordt vaak verward met huidverzorging, maar het is niet hetzelfde. Alleen een huidspecialist kan echt een behandeling op het gebied van huidverbetering verzorgen.

Een huidverbeterende behandeling richt zich op de cellen, want daar begint het werk. Je kunt voor allerlei klachten van huidverbetering gebruikmaken. Denk daarbij aan rimpels, pigmentvlekken, puisten en littekens. Dit soort behandelingen zijn over het algemeen een stuk intensiever dan een ‘gewone’ schoonheidsbehandeling.

het gezicht van een vrouw met verschillende huidtypes.
Aftakeling bij oudere leeftijd

Huidverjonging

Huidverjonging betekent het op peil houden van de kwaliteit van je huid, zodat je ervoor zorgt dat de tekenen van huidveroudering minder zichtbaar zijn. Er bestaan verschillende behandelingen die zich op huidverjonging richten. Daarmee kun je ervoor zorgen dat je huid er jonger uitziet. Zo zijn vooral laserbehandelingen populair. Maar misschien heb je ook wel eens van botox of fillers gehoord. Verder bestaan er ook nog operatieve ingrepen.

Om je huid jonger te laten lijken, kun je ook voor minder ingrijpende behandelingen kiezen. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde producten gebruiken. Zo zijn er veel crèmes op de markt die mogelijk helpen. Zo’n crème wordt meestal een anti-aging crème genoemd.

Anti-aging crème

Een anti-aging crème kan helpen om tekenen van huidveroudering te bestrijden. Vaak gaat het om crèmes met vitamine A of vitamine-A-zuur.

Vitamine-A-zuur verwijdert oude huidcellen en stimuleert het bindweefsel van je huid. Dit wordt ook wel eens ‘peeling’ genoemd. Je kunt vitamine-A-zuur alleen met een doktersrecept krijgen. Vraag daarom meer informatie aan je (huis)arts.

Producten met vitamine A mogen wel vrij verkocht worden. Daarom vind je veel anti-aging crèmes met daarin onder andere vitamine A verwerkt.

Antirimpel creme

Retinol

Retinol is beter bekend als een vorm van vitamine A, of beter, vitamine-A-zuur. Vitamine-A-zuur (een tretinoïne) is de werkende stof van Retinol. Pure vitamine-A-zuur kan alleen op doktersrecept worden verkregen en wordt onder andere voorgeschreven bij pigmentvlekken, door bijvoorbeeld zonbeschadiging, en acné. Waar vitamine-A-zuur zo diep de huid doordringt dat het als medicijn gezien kan worden, is Retinol wat milder en is daarom vrij verkrijgbaar in huidverzorgingsartikelen. Meestal wordt dan een vitamine A-palmitaat (retinyl palmitate) gebruikt.

Wat doet Retinol?

 • Werkt huidverjongend
 • Zorgt voor verbetering wondheling
 • Voorkomt puistjes en mee-eters
 • Vervaagt pigmentvlekken

Anti-aging serum

Naast anti-aging crèmes bestaan er ook zoiets als een anti-aging serum. Een anti-aging serum zit vaak in een kleiner flesje en is meestal ook duurder. Het is eigenlijk hetzelfde als een crème, maar dan zonder allerlei vulmiddelen. Daardoor is een serum geconcentreerder en mogelijk effectiever, omdat je huid het sneller opneemt.

Ouderdomsvlekken in gezicht

Pigmentvlekken

Sommige crèmes of serums kunnen onder andere helpen om pigmentvlekken op te lossen. Pigmentvlekken zijn verkleuringen van de huid. Ze kunnen overal op je lichaam ontstaan en ontstaan omdat je huid extra pigment (melanine) aanmaakt. Zonlicht kan dit proces versnellen.

Anti-age crème met CBD

Anti-verouderingscrèmes zijn rijkelijk vertegenwoordigd in de schappen van een drogisterij, apotheek of een schoonheidssalon.

Nieuw is de Cibdol anti-age crème met CBD. CBD staat voor cannabidiol en is een actieve stof in een cannabisplant, namelijk de speciaal daarvoor geteelde hennepplant. Door het toevoegen van CBD ontstaat er een synergetisch effect met de sheabutter en de allantoïne in dit product. Afzonderlijk zijn deze stoffen doeltreffend voor de huid maar door deze sterke combinatie en unieke formule, versterken ze elkaar. Niet alleen het gezicht maar ook de nek en het decolleté hebben baat bij het herstellende vermogen van deze anti-verouderings crème.

Deze heerlijk geurende cremè is goed smeerbaar, plakt niet, voedt en hydrateert. De huid ziet er weer stralend uit en voelt zijdezacht.

Anti-age crème met cannabidiol

Biodermal

Een aantal van de meest populaire huidverzorgingsproducten komen van Biodermal. Zo heeft Biodermal verschillende anti-aging crèmes. Omdat het proces van huidveroudering gedurende de jaren gestaag verloopt, heeft Biodermal verschillende crèmes voor bepaalde leeftijdsgroepen. Zo is er een 30+ crème, maar ook een 40+, 50+ en Biodermal anti age 60+ crème.

Lichaamsmassage voor huidverjonging

Massage

Naast specialistische behandelingen, operatieve ingrepen en allerlei producten zoals crèmes kan een massage je ook helpen om er jonger uit te zien. Een massage heeft namelijk vele voordelen voor de huid. En niet alleen voor de huid, het is goed voor je hele lichaam.

Een massage stimuleert de bloedsomloop, verbetert de weerstand en zorgt ervoor dat stress uit je lichaam verdwijnt. En een huidmassage kan helpen om dode huidcellen te verwijderen, zodat er nieuwe voor in de plaats komen. Je huid kan hierdoor letterlijk verjongen.

Mesotherapie

Mesotherapie is een andere mogelijkheid. Bij een mesotherapie behandeling wordt er gebruikgemaakt van hele fijne naaldjes, die oppervlakkig in de huid prikken. Via deze naaldjes worden er bepaalde stoffen, zoals hyaluronzuur, in je huid gespoten.

Mesotherapie kan onder andere helpen om rimpels, oneffenheden, huidschade en een droge of ruwe huid op te lossen.

Anti-aging behandeling

Veroudering vertragen met natuurlijke middelen

Leuk al die ingrepen, producten en behandelingen. Maar wat als je veroudering wilt vertragen met enkel natuurlijke middelen? Nou, gelukkig kan dat. Er zijn zelfs een heleboel natuurlijke middelen te vinden die je kunnen helpen om er jonger uit te zien.

Eet je jong

Anti-aging voeding

Het voedsel dat je eet heeft een belangrijk effect op het verouderen van je lichaam en huid. Zo staan de laatste jaren polyfenolen in de schijnwerper bij anti-aging onderzoekers. Polyfenolen zijn een groep chemische verbindingen. Ze komen voor in planten en hebben antioxidante eigenschappen.

Antioxidanten houden je lichaam vrij van agressieve stoffen die weefsels en cellen kunnen beschadigen. Erg belangrijk dus als je wilt dat je er zo jong en gezond mogelijk uitziet. Zo helpen antioxidanten en polyfenolen onder andere tegen oxidatieve stress.

Anti-AGE dieet

Er zijn voedseldeskundigen die de koppen bij elkaar gestoken hebben en een dieet ontwikkeld hebben waarmee het verouderingsproces vertraagd kan worden. Het is geheel gebaseerd op studies van wetenschappers en medici, zoals fitnessexperts en cardiologen, die aan de hand van uitgekiende werkzame stoffen in voedingsmiddelen het anti-aging dieet hebben samengesteld. Deze voedingsmiddelen worden gezien als ‘jongmakers’. Deze ‘jongmakers’ zijn:

 • Aminozuren
 • Flavonoïden
 • Carotenoïden
 • Fenolen

Etenswaren die rijk zijn aan deze effectieve stoffen zijn o.a. koud geperste oliën, noten, avocado, kokosvet, peulvruchten, fruit, broccoli, thee en zelfs chocolade.

AGE’s zijn, volgens dit team, schadelijke stoffen die je aan de kant moet schuiven omdat ze het verouderingsproces juist versnellen. Ze richten schade aan je cellen en weefsels. AGE staat voor Advanced Glycation End products. Het zit vooral in bewerkt en kant-en-klaar voedsel of ontstaat door langdurig bakken of te heet verhitten van voedsel.

Oxidatieve stress

Huidveroudering Oxidatieve stress is een stofwisselingstoestand die onder andere kan leiden tot een sneller verouderingsproces. De conditie van de huid en onderliggende bindweefsels zal erdoor achteruit gaan.

Het kan ontstaan door roken, overmatig alcoholgebruik, stress, teveel sporten of overgewicht. Voedingsstoffen met antioxidanten kunnen helpen om je tegen oxidatieve stress te beschermen.

Polyfenolen in voeding

In welke voeding zitten polyfenolen? Hieronder een overzicht:

 • Druiven
 • Bessen
 • Avocado
 • Granaatappels
 • Groene en zwarte thee
 • Walnoten
 • Donkere chocolade
 • Uien
 • Pinda’s
 • Kurkumine
 • Zalm

Resveratrol

Resveratrol is een polyfenol en zit in druiven, blauwe bessen en donkere chocolade. Het schijnt de afbraak van collageen te vertragen en heeft een sterk beschermende werking tegen celdood vanwege oxidatieve stress.

Groene thee

Groene thee helpt je huid te beschermen tegen tekenen van veroudering. Bovendien laat onderzoek zien dat het de elasticiteit van het bindweefsel in je huid verbetert. Tenslotte helpt groene thee ook om in de opperhuid uitputting van antioxidanten tegen te gaan.

Anti-aging kruiden

Naast deze voedingsmiddelen bestaan er ook een hoop kruiden die (huid)veroudering vertragen. Kruiden bevatten vaak tal van antioxidanten, vitaminen en mineralen.

Kurkuma

Kurkuma is een ander natuurlijk middel dat kan helpen om oxidatieve stress tegen te gaan. In Kurkuma zit onder andere kurkumine. Dit stofje heeft een positieve invloed op de huid omdat het je lichaam helpt tegen oxidatieve stress te vechten.

Indiase geelwortel bevat curcumine

Hier zijn nog zes andere kruiden die gunstig zijn bij veroudering:

 • Gember
 • Citroengras
 • Kaneel
 • Oregano
 • Knoflook
 • Chili pepers

Ook aan de Reishi paddenstoel worden anti-veroudering eigenschappen toegeschreven. De Reishi paddenstoel is rijk aan antioxidanten die enorm belangrijk zijn als anti-aging middel.

Vata-Kapha-Pitta

Huidveroudering tegengaan met Ayurveda

Ayurveda biedt veel voordelen qua anti-aging. Er zijn veel anti-aging kruiden bekend en je kunt de Ayurveda daarom gebruiken om de huid te verzorgen en gezond te houden.

Zo wordt een droge huid geassocieerd met een overmaat aan het Dosha-type ‘Vata’. Het kan leiden tot een droge huid, mond, lippen en huidveroudering. Droogheid benadrukt rimpels en is irriterend voor weefsels.

Volgens de Ayurveda kan een massage met warme olie helpen om je lichaam weer terug in balans te krijgen en de droogte en huidveroudering te bestrijden.

Ook het drinken van voldoende water en bepaalde kruidenextracten kunnen een heilzame werking op de zichtbaarheid van verouderingsprocessen hebben. En volgens de Ayurveda helpt het bovendien om gezonde vetten zoals noten, chiazaad en avocado te eten.

Supplementen tegen veroudering

Om veroudering van het lichaam en de huid tegen te gaan, kun je ook kiezen voor bepaalde supplementen. Hieronder beschrijven we twee belangrijke supplementen die je kunnen helpen om er jonger uit te zien.

Een aantal anti-aging kruiden volgens de Ayurveda:

 • Ashwagandha
 • Heemst
 • Weegbree
 • Aziatische waternavel
 • Kurkuma

Nicotinamide Riboside

Nicotinamide Riboside is een supplement dat veroudering mogelijk vertraagt en je daardoor helpt om jonger en fitter te zijn. Het is een vorm van vitamine B3 en zit in kleine hoeveelheden in melk. Je lichaam gebruikt Nicotinamide Riboside onder meer als grondstof voor een enzym dat we NAD+ noemen.

NAD+ is een molecuul dat ervoor zorgt dat belangrijke enzymen hun werk goed verrichten. Daar hoort onder andere een enzym bij dat menselijke cellen in staat stelt om zichzelf te repareren. Nicotinamide Riboside lijkt daarbij te helpen.

Volgens onderzoek is Nicotinamide Riboside veilig tot een inname van 3 milligram per kilo lichaamsgewicht per dag.

Nicotinamide Mononucleotide

Nicotinamide Mononucleotide is een ander supplement dat mogelijk een gunstige werking heeft op het verouderingsproces. Zo schijnt het de reactie van de stofwisseling op het ouder worden te verbeteren. Bovendien is het mogelijk in staat om het proces van vaatveroudering om te keren.

Ook Nicotinamide Mononucleotide heeft effect op het NAD+ molecuul. Naarmate je ouder wordt, maakt je lichaam meer gebruik van NAD+, waardoor veroudering sneller optreed. Nicotinamide Mononucleotide helpt om meer NAD+ in het lichaam te krijgen, waardoor het mogelijk de veroudering kan vertragen.


Gratis verzending vanaf € 25
Bestel voor 17:30 uur, vandaag verzonden!
Tevredenheid gegarandeerd: 9,6/10
Absoluut de beste kwaliteit producten
Gratis verzending vanaf € 25
Bestel voor 17:30 uur, vandaag verzonden!
Tevredenheid gegarandeerd: 9,6/10
Absoluut de beste kwaliteit producten
Gratis verzending vanaf € 25 & vandaag verzonden wanneer je bestelt voor 17:30 uur.