logo vitaa bio en natuur webshop
webshop keurmerk
Gratis verzending vanaf € 25
Bestel voor 17:30 uur, vandaag verzonden!
Tevredenheid gegarandeerd: 9,6/10
Absoluut de beste kwaliteit producten
Gratis verzending vanaf € 25
Bestel voor 17:30 uur, vandaag verzonden!
Tevredenheid gegarandeerd: 9,6/10
Absoluut de beste kwaliteit producten
Gratis verzending vanaf € 25 & vandaag verzonden wanneer je bestelt voor 17:30 uur.
Loading…

Hoe Noötropica je kunnen helpen een betere gamer te worden


Volgens het Grand View Research was de marktwaarde van de noötropica supplementen sector in 2018 ongeveer US$ 2,17 miljard, met een geschatte stijging tot US$ 4,94 miljard in 2025. Noötropica, ook wel smart drugs genoemd, worden al decennialang gebruikt om de menselijke hersenfunctie te verbeteren. Ze worden vooral gebruikt door studenten en zakenmensen die hun cognitieve functie een boost willen geven tijdens periodes van intense mentale activiteit. Toch kunnen deze middelen worden genomen door iedereen een manier zoekt om hun focus, geheugen retentie, of het vermogen om snel informatie te verwerken te kunnen verbeteren.

Een noötropicum dat populair is onder gamers is phenylpiracetam, ook verkocht onder de naam Carfedon. Studies hebben aangetoond dat het tijdens het spelen van videogames de reactietijd verhoogt en de effecten van angst vermindert. Phenylpiracetam verhoogt ook het dopamineniveau, wat het humeur verbetert en de motivatie helpt te versterken. Als je ooit moeite hebt gehad om in je game groove te komen na het drinken van een hele sloot koffie of thee, dan kan dit middel precies zijn wat je zoekt!

Wat zijn Noötropica en welk effect geven ze?

Noötropica zijn stoffen die de hersenfunctie kunnen verbeteren, vooral omdat ze de productie van de neurotransmitter acetylcholine verhogen.

robina weermeijer ihfopazzjhm unsplash 1

Acetylcholine is essentieel omdat deze stof:

  • Een heel belangrijk onderdeel van je zenuwstelsel is, en voor het cognitief functioneren in het algemeen
  • Ook verantwoordelijk is voor het samentrekken van je spieren
  • De communicatie regelt tussen neuronen in je hersenen
  • Het er dus voor zorgt dat je hersenen met zichzelf kunnen praten

Noötropica verhogen de hoeveelheid acetylcholine die beschikbaar is voor de neuronen in je hersenen, waardoor hun werking en chemische signalering wordt verbeterd. Het regelmatig innemen van noötropica zorgt ervoor dat je je gedurende de dag meer geconcentreerd en alert voelt, en dat je cognitief beter functioneert.

Is het nuttig om Noötropica te gebruiken bij het gamen?

Noötropica zijn stoffen die cognitieve functies bevorderen. Het kunnen natuurlijke stoffen zijn, zoals cafeïne of piracetam, of gefabriceerde middelen, zoals Adderall en Modafinil (beide merknamen). Veel van deze stoffen helpen mensen op verschillende gebieden, zoals bij academische of atletische prestaties, zakelijke productiviteit, en zelfs bij verslavingsherstel.

Het gebruik van noötropica is de laatste tijd sterk toegenomen, vooral als stimulans bij het gamen. Sommige voordelen die mensen hebben gemeld zijn een verbeterde reactietijd, focus, en kortetermijngeheugen. De voordelen die het gebruik van deze cognitieve versterkers bieden bij het gamen kunnen een geweldige manier zijn om jezelf een voordeel te geven ten opzichte van andere spelers wanneer je competitief gamet.

Aan de andere kant is het ook heel belangrijk te beseffen dat deze middelen verslavend kunnen zijn of dat je ervan afhankelijk wordt. Weeg daarom absoluut de voordelen af tegen de risico’s wanneer je overweegt om al dan niet noötropische stoffen te gebruiken. Het innemen van noötropica voor het gamen biedt zowel voordelen als risico’s.

Wat zijn de bijwerkingen gelinkt aan het gebruik van Noötropica bij het gamen?

De bijwerkingen gelinkt aan het gebruik van noötropica bij het gaming hangen af van welke stof je neemt. Adderall is een mengsel van amfetamine en dextroamfetamine. Het veroorzaakt bijwerkingen zoals slapeloosheid, rusteloosheid, depressie, agressiviteit, persoonlijkheids-veranderingen en verlies van eetlust. De bijwerkingen kunnen variëren afhankelijk van de gebruikte dosering.

Het is echter niet aan te raden om de dosering te verhogen of te verlagen zonder medisch advies. De bijwerkingen van Adderall kunnen ook optreden bij Modafinil zodat het gebruik van dit middel bijna dezelfde bijwerkingen kan geven.

Het wordt aanbevolen om een bijwerkingen-lijst bij te houden wanneer je een noötropisch middel neemt. Zo houd je de bijwerkingen waar jij last van krijgt beter in de gaten en weet je wanneer je het innemen moet afbouwen of helemaal stoppen. Bijwerkingen kunnen zijn: hoofdpijn, prikkelbaarheid, angst, verlies van eetlust – waardoor je ongemerkt afvalt – en je hebt minder slaap nodig, wat gunstig is omdat je je dan langer kunt concentreren.

Elk type noötropicum heeft verschillende bijwerkingen. Het is essentieel dit goed te onderzoeken en te bepalen of de voordelen al dan niet opwegen tegen de mogelijke bijwerkingen die ze voor jou kunnen hebben. De voordelen van het gebruik van noötropica bij het gamen om de cognitieve prestaties te verbeteren wegen over het algemeen op tegen de bijwerkingen. Het is echter wel verstandig om een dokter te raadplegen.

Wat zijn de beste Noötropische supplementen voor gaming?

Noötropica worden onderverdeeld in drie categorieën:

1. Supplementen die je helpen de juiste beslissingen te nemen
2. Supplementen die je focus en concentratievermogen verhogen tijdens een gamesessie
3. Supplementen die je cognitieve functies in het algemeen verbeteren; ze zorger ervoor dat je je scherper voelt wanneer je iets specifieks wilt leren of iets anders wilt doen naast het gamen.

Voorbeelden van de beste middelen zijn:

Cafeïne
Cafeïne is een xanthine alkaloïde die niet alleen het centrale zenuwstelsel, maar ook het perifere zenuwstelsel stimuleert. Wanneer het in de juiste dosering wordt gebruikt, zorgt cafeïne voor tijdelijke alertheid, voorkomt slaperigheid, verhoogt de focus en het uithoudingsvermogen of de energieniveaus, en voorkomt overmatige slaperigheid.

Het kan ook een emotie onderdrukkend effect hebben; cafeïne heeft een positieve invloed op het verlagen van depressie- en angstniveaus. Cafeïne kan ook helpen om je geheugen en leervaardigheden scherp te houden

Alfa GPC
Alpha glyceryl-fosforylcholine, afgekort Alpha GPC, is een geweldig noötropisch supplement. Het helpt je hersenen tegelijkertijd sneller en efficiënter te laten denken. Dit supplement stimuleert bepaalde delen van de hersenen en voorziet het van veel choline. Choline is nodig om acetylcholine aan te maken, wat weer de cognitieve functies verhoogt.

Alpha GPC-supplementen hebben een positieve invloed op je geheugen, ruimtelijke oriëntatievaardigheden, en zelfs je werkcapaciteit. Wanneer je je na een lange gamesessie uitgeput voelt door een gebrek aan zuurstof in de hersenen, zou Alpha GPC je moeten helpen. Choline is een essentiële voedingsstof voor het menselijk lichaam die helpt het geheugen, het leervermogen en de concentratie te verbeteren.

Noopept
Noopept supplementen worden als 10-1000 keer krachtiger ervaren dan piracetam. Het geeft een sterke cognitieve boost aan het geheugen en verbetert het leervermogen en de concentratie. Noopept supplementen helpen je beter te concentreren tijdens gamesessies, maar het verbetert ook je humeur waardoor de algehele game-ervaring veel prettiger wordt.

Phenylpiracetam
Phenylpiracetam supplementen worden als 30 keer sterker ervaren dan piracetam. Het heeft een aanzienlijk effect op de hoeveelheid dopamine in je hersenen en het aantal mensen dat overstapt van piracetam naar phenylpiracetam supplementen wordt elke dag groter. De noötropische eigenschappen van dit supplement geven een positief effect op je humeur, helpen je beter te concentreren en verhogen je algehele productiviteit. Het wordt aangeraden om het in te nemen tijdens het eerste uur van de gamesessie.

Sulbutiamine supplementen (vs thiamine supplementen)
Sulbutiamine supplementen worden vaak aanbevolen als alternatief voor thiamine supplementen. Wat zijn sulbutiamine supplementen? Sulbutiamine is een synthetisch derivaat van thiamine (vitamine B1) en veel mensen zijn van mening dat noötropische supplementen met dit ingrediënt beter zijn dan die met alleen thiamine. Ze verbeteren de atletische prestaties.

Rhodiola Rosea supplementen
Deze supplementen zijn zelden te vinden in online shops. Supplementen die Rhodiola Rosea bevatten zijn zeer effectief. Ze verbeteren het geheugen en de algemene cognitieve functies, en geven je een positief gevoel tijdens de gamesessie. Ze versterken ook je geheugen.

Gewenst verbeterd effect
Supplement Juiste beslissingen Focus Cognitie verbeteren Positieve gevoelens
Alpha GPC See the source image See the source image See the source image See the source image
Noopept See the source image See the source image See the source image See the source image
Phenylpiracetam See the source image See the source image See the source image See the source image
Sulbutiamine supplementen See the source image See the source image See the source image See the source image
Rhodiola Rosea supplementen See the source image See the source image See the source image See the source image
Cafeïne See the source image See the source image See the source image See the source image

 

Hoe gebruik je Noötropica supplementen voor Gaming?

De beste manier om deze voedingssupplementen te gebruiken is om te beginnen met noötropica supplementen zoals Alpha GPC en dan de choline supplementen in te nemen. Daarna kun je supplementen met Phenylpiracetam en Sulbutiamine nemen, of Rhodiola Rosea supplementen om je gameprestaties verder te verhogen.

Is het veilig om noötropica langdurig te gebruiken, of is het beter om ze bepaalde tijden minder of niet te nemen?

Er is geen concreet bewijs dat aangeeft wat een veilige dosering is voor het gebruik van Adderall, Modafinil, en andere stoffen die gebruikt worden voor noötropische doeleinden. Het wordt echter aanbevolen om ze alleen cyclisch of op basis van tapering (medisch jargon voor afbouwen) te gebruiken. Hierdoor kun je beter beoordelen hoe je hersenen reageren op de stof in plaats van de middelen continu te gebruiken zonder tussenpozen.
Sommige mensen zeggen dat ze noötropica zonder problemen maandenlang en gedurende de hele dag nemen, terwijl anderen aangeven dat ze de middelen cyclisch gebruiken.

Andere stoffen die veilig en dagelijks, maar wel in kleine hoeveelheden, kunnen worden ingenomen zijn fenibut, bacopa monnieri en ginkgo biloba. Als ze dagelijks worden ingenomen, is het wel belangrijk om regelmatig af te bouwen omdat het lichaam ze ook weer snel afbreekt of afvoert (fenibut kan maximaal een week veilig dagelijks worden ingenomen).

Waarom moet je noötropica zelf kopen en niet die van een vriend gebruiken?

Als je op dit moment van plan bent om noötropische middelen te gebruiken die een vriend al in huis heeft om te gamen, dan raden we dit sterk af om het risico te voorkomen dat je er afhankelijk van wordt of een tolerantie ontwikkelt. Het is ontzettend belangrijk te beseffen de verschillende pillen verschillende doseringen kunnen bevatten. Als je je voorraad koopt van een gerenommeerde website, weet je zeker dat alle pillen dezelfde dosis bevatten.

Risico’s bij het gebruik van noötropica die je krijgt of koopt van een vriend zijn bijvoorbeeld:

  • Dat je meer neemt dan de aanbevolen hoeveelheid
  • Dat je verschillende middelen combineert
  • Dat het middel gemixt is met een ander middel
  • Dat de pillen verschillende doseringen bevatten

Een laatste punt over de beste noötropica

Noötropica zijn veilig te gebruiken zolang je je wel bewust bent van de voordelen en de bijwerkingen die ermee gepaard gaan. Ze kunnen je helpen bij je concentratie en ervoor zorgen dat je minder snel moe wordt tijdens het gamen, wat de hele game-ervaring soepeler en prettiger maakt.

Als je wel de voordelen wilt maar geen bijwerkingen, dan raden we je aan om regelmatig een pauze in te lassen voordat je weer begint met innemen, om zo verslavingsproblemen te voorkomen.

Koop je noötropica altijd bij een gerenommeerde en betrouwbare noötropica winkel, zoals die van ons.

door Boudewijn de Jong
Boudewijn onderzoekt al sinds jaren de kracht van (an)organische scheppingen uit de natuur. Uit de overtuiging dat de natuur ons zoveel heilzame producten te bieden heeft, inspireert hij vele anderen door het creëren en delen van content over alle soorten voedingssupplementen. Naast zijn werkzaamheden als orthomoleculair therapeut in zijn eigen bedrijf is Boudewijn een bezielde blogger. Hij zal met regelmaat informatieve blogs delen over de laatste trends en ontwikkelingen over gerelateerde onderwerpen op de site van Vitaa.nl.
Leer meer artikelen van Boudewijn de Jong
Gratis verzending vanaf € 25
Bestel voor 17:30 uur, vandaag verzonden!
Tevredenheid gegarandeerd: 9,6/10
Absoluut de beste kwaliteit producten
Gratis verzending vanaf € 25
Bestel voor 17:30 uur, vandaag verzonden!
Tevredenheid gegarandeerd: 9,6/10
Absoluut de beste kwaliteit producten
Gratis verzending vanaf € 25 & vandaag verzonden wanneer je bestelt voor 17:30 uur.