Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Nootropics zijn niet gevaarlijk. Omdat de supplementen zeer weinig tot geen bijwerkingen hebben, zijn ze veilig in gebruik. Noötropica komen het meeste voor in pillen, capsules of poedervorm en verbeteren de cognitieve vaardigheden waardoor je je beter kunt concentreren. Daarnaast zorgen de nootropica ervoor dat je hersenen beter werken, je geheugen en leervermogen verbeteren en beschermen ze diezelfde hersenen tegen chemische schade.

Net als bij alcohol, cafeïne of sigaretten kan je lichaam een bepaalde tolerantie opbouwen voor nootropics. Dit kan komen doordat je een te hoge dosering inneemt of doordat je het product voor een langere periode achter elkaar gebruikt. Wanneer je merkt dat je lichaam een bepaalde tolerantie opbouwt, is het goed om even een pauze in te lassen met het dagelijks innemen van de nootropics. Het geeft je brein de tijd om zich te herstellen en zich op de juiste manier aan te kunnen passen aan de nieuwe ingrediënten. Tijdelijk een andere nootropic gebruiken kan natuurlijk ook.

Nootroptics vallen onder de term smartdrugs en zijn middelen die er voor zorgen dat jij beter gaat presteren, terwijl je al gezond bent. Iedere nootropic heeft als algemene deler dat de cognitieve vaardigheden worden verbeterd. Uiteraard is dit een breed begrip en nootropics beslaan dan ook een breed terrein van prestatieverbeteringen. De ene nootropica is de andere niet. Sommige nootropics helpen jou beter te concentreren, andere nootropica zorgen ervoor dat je socialer wordt, je minder stressgevoelig raakt of dat je beter kunt slapen zodat je de volgende dag beter presteert. In alle gevallen zorgen ze voor een betere gezondheid van de hersens en stimuleren ze de aanmaak van neurotransmitters, wat helpt bij de communicatie tussen de linker- en rechterhersenhelft.

De Roemeense scheikundige Corneliu Giurgea ontdekte bij toeval de positieve effecten van deze intelligentie boosters.

Nootropics zijn veilig en (volkomen) legaal. De smart drugs brengen geen of zeer minimale bijwerkingen met zich mee. Nootropics zijn in synthetische en natuurlijk vorm verkrijgbaar. 95% van de natuurlijke nootropics worden door de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) bestempeld als veilig. De synthetische variant wordt vaak onder de noemer medicijnen geschaard waarbij lichte bijwerkingen kunnen optreden. Niet iedere synthetische vorm van nootropica is daarom door de NVWA toegestaan.

Het doel van nootropics is om jou te helpen je cognitieve vaardigheden te verbeteren. Hierbij is het van belang om de juiste dosering in te nemen. Luister daarbij goed naar je lichaam en leer te herkennen wat jouw lichaam en hersenen nodig hebben om beter te kunnen presteren. Ga er zeker niet vanuit dat je voor betere resultaten een hogere dosering in moet nemen. Ieder lichaam reageert verschillend en de nootropics zullen bij ieder persoon een verschillend effect opleveren.

De nootropics hebben een prestatie verhogend effect op het cognitieve vermogen. Zo zorgen ze er ook voor dat de neurotransmitters in je hersenen op een positieve manier worden beïnvloed. De neurotransmitters zorgen ervoor dat informatie naar de hersenen wordt gestuurd, zij zijn de zogenaamde informatieboodschappers. Zij geven bijvoorbeeld signalen af die er voor zorgen dat je hart klopt, je longen ademen, maar ook zaken als waarnemen, praten, denken, taal en concentratievermogen worden door diezelfde neurotransmitters aangestuurd. De nootropics kunnen die neurotransmitters in de hersenen zo beïnvloeden dat de functie van je hersenen op bepaalde punten verbeterd.

Nootropics zijn absoluut veilig in gebruik maar er kan na een tijdje een bepaalde gewenning ontstaan. Om altijd het allerbeste effect van nootropics te kunnen ervaren is het een goed idee om je lichaam af en toe een ‘break’ te geven. Stop een aantal dagen en kijk hoe jouw lichaam op het eigen ‘kunnen’ reageert. Een andere manier om alle voordelen van nootropics te ervaren is, door verschillende nootropica met elkaar af te wisselen. Zo raakt je brein niet te vertrouwd met één bepaalde stof.

Nootropics worden door veel verschillende mensen in vele verschillende omstandigheden gebruikt. Het kan studenten helpen zich beter te concentreren tijdens het studeren. Het kan sporters helpen hun prestaties te verbeteren en het kan professionals met een stressvol beroep helpen beter te ontspannen. Daarnaast helpen nootropics kinderen net zo goed met het geven van een betere concentratie en focus.

Vragen over het gebruik van CBD (olie)

Medicinale paddenstoelen worden nog weleens verward met hun recreatieve broertje die vooral gebruikt wordt om high te worden. Medicinale paddenstoelen zijn geen partydrug en er high van worden is absoluut niet het geval. Deze schimmels bevatten helende eigenschappen die gezond voor je zijn. Ze kunnen onder andere helpen bij herstel, het versterken van het immuunsysteem en sommige varianten helpen zelfs bij het tegengaan van tumoren.

Medicinale paddenstoelen hebben, in tegenstelling tot hun recreatieve broertje paddo’s, een sterke geneeskrachtige werking. Na jarenlang wetenschappelijk onderzoek te hebben gedaan, worden deze fungi ingezet bij de behandeling van vele verschillende aandoeningen. Medicinale paddenstoelen zijn dan ook alles behalve gevaarlijk of verslavend. Daarnaast hebben ze geen bijwerkingen. Beter nog: ze zijn zelfs super gezond voor je!

Je hebt vast wel eens gehoord of zelfs te maken gehad met de werking van paddo’s. Deze recreatieve variant waarbij een hallucinerend effect optreedt lijken in de verste verte niet op de eigenschappen van de medicinale variant. Medicinale paddenstoelen hebben, in tegenstelling tot paddo’s, een zeer geneeskrachtige werking en zijn gezond voor je! Ze stimuleren onder andere het immuunsysteem en hebben een ontgiftende werking op het lichaam.

Praktische informatie

Vragen over het bestelproces en onze webshop

Bestellingen binnen Nederland

Binnen Nederland worden bestellingen door PostNL bezorgd. Als je op een werkdag vóór 18.00 uur bestelt dan verzenden wij je bestelling nog diezelfde dag. In de regel levert PostNL de volgende dag, m.u.v. een zondag. Bestellingen die in het weekend geplaatst worden, worden op maandag verzonden.

Bestellingen naar het buitenland

Buiten Nederland worden bestellingen door DPD bezorgd. Levertijden verschillen per land en kun je hier globaal vinden. Bestel je op een werkdag vóór 18.00 uur dan verzenden wij je pakketje ook die dag nog. Bestel je op zaterdag of zondag dan versturen wij de bestelling op maandag.

Heb je 5 werkdagen na de verwachte leverdatum van je Track&Trace code je pakketje nog steeds niet ontvangen, neem contact met ons op via onze klantenservice of via de chat op onze site.

Afleveradres is een particulier of zakelijk adres

Het is zeker mogelijk om je bestelling naar een ander afleveradres dan het factuuradres te laten bezorgen. Tijdens het afronden van je bestelling zie je onderaan bij het invoeren van je adresgegevens staan: ‘verzenden naar een ander adres?’. Als je dit aanvinkt kun je een ander afleveradres invullen. Deze optie is niet bedoeld om een PostNL of DPD afhaalpunt in te vullen.

Afleveradres is een PostNL afhaalpunt of DPD Parcelshop

Ben je niet thuis op de verwachte leverdatum of wil je het pakketje liever afhalen bij een PostNL afhaalpunt (Nederland) of DPD Parcelshop (buitenland), dan is deze optie mogelijk aan het einde van het bestelproces. Kies voor PostNL Pakjegemak of een DPD Parcelshop. Zodra je je eigen postcode ingevuld hebt, geeft het systeem je automatisch het dichtstbijzijnde pick up point bij je in de buurt. Je kunt eventueel nog voor een andere pick up point kiezen.

Meer informatie over de verzending lees je hier.

Jazeker! We verzenden in een discrete doos zonder logo’s en/of andere opvallende en herkenbare aanduidingen.

Dat is zeker mogelijk. Someren is gelegen in Noord-Brabant dus woon je in de buurt of wil je naar ons komen rijden dan ben je van harte welkom voor het afhalen van producten of een persoonlijk advies. Wij zijn op werkdagen aanwezig van 10.00 – 18.00 uur.

Ons adres is:

Laan ten Roode 2
5711 GC Someren

Dit is midden in het centrum van Someren, in de buurt van het gemeentehuis.

Op Vitaa.nl kun je betalen met de meest voorkomende betalingsmethodes als iDEAL, Bancontact/Mistercash, een bankoverschrijving of een achteraf betaling via Klarna. Ook accepteren we alle grote creditcards als Mastercard, Maestro en Visa.

Wil je meer informatie hierover, check dan even deze pagina over de betaling.

Er kunnen altijd redenen zijn waarom je je bestelling wilt retourneren. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waaraan voldaan dient te worden:

  • Meld de retour z.s.m. bij ons en stuur het binnen 14 dagen retour, dit mag zonder opgaaf van reden.
  • Voeg een briefje toe met daarop het ordernummer, je naam en adresgegevens.
  • Indien mogelijk ontvangen wij de producten graag in hun originele verpakking retour.
  • Geopende producten of producten die gebruikt zijn, nemen we niet retour omdat onze producten tot de bederfelijke waren horen.

Voor het adres en overige retourinformatie verwijzen we je naar deze pagina over het retourneren van producten en het indienen van een klacht.

Of stuur een mail naar onze klantenservice of via de chat op onze site.

Spaarpunten worden alleen opgebouwd als je een account bij Vitaa.nl hebt aangemaakt en een bestelling geplaatst hebt als je ingelogd bent. Als ‘gast’ bouw je geen spaarpunten op.

Wil je zien hoeveel spaarpunten je in het loyalty programma hebt opgebouwd, log dan in en ga naar ‘mijn account’ en dan naar ‘spaarpunten’. Hier kun je ook direct je spaarpunten verzilveren door een kortingscode aan te maken. Deze kortingscode kun je gebruiken bij een volgende bestelling.

Dat kan kloppen. Zodra wij je producten gepakt en het doosje verpakt staat om te verzenden dan is het complete proces afgerond en zie jij je spaarpunten bijgeschreven staan in je account.

Ga naar de winkelwagen, controleer je bestelling en klik op de AFREKENEN button. Helemaal links onderaan de velden waar je je adresgegevens invoert, zie je de optie om een kortingscode/couponcode in te vullen. De verrekening hiervan zie je direct aan de rechterkant onder ‘Je bestelling’ staan.